Manifest

Assemblea organitzadora de la II Marxa pels DDSS del VO:

El Vallès Oriental en Marxa pels Drets Socials, 2 d’octubre del 2016

Arran de la crisi capitalista que vivim els darrers anys, patim una època de regressió en drets civils, socials i laborals i ens enfrontem a una estratègia política encapçalada per la Troika (CE, FMI i BCE) i amb la connivència dels governs català i espanyol, basada en la despossessió massiva de les classes populars i dels sectors més vulnerables que afecta especialment els pobles de l’Europa mediterrània i, per tant, de Catalunya i la resta de pobles de l’Estat.

Tots els avenços en drets, llibertats i justícia han estat concessions de les classes dominants per apaivagar la força organitzada de les classes populars i mantenir l’ordre capitalista existent. Han estat conquestes de les lluites de totes aquelles persones que ens han precedit plantant cara al carrer, i és per aquest motiu que cal seguir lluitant, en un temps de desmuntatge sistemàtic i premeditat dels nostres drets, com estan fent les companyes franceses, i més encara en el marc d’una conversió del deute privat, generat durant anys d’especulació, en un deute públic gegantí, que ens neguem a pagar.

 • Exigim fer marxa enrere en totes les retallades en educació, sanitat, pensions, dependència, prestacions d’atur o per situació de vulnerabilitat, etc.
 • Habitatges dignes i econòmiques; condemnem la vulneració del dret bàsic a un habitatge digne i que s’aturi la sagnia del drama provocat i plasmat en els desnonaments.
 • Incorporació de la dona en absoluta igualtat amb l’home tant en la vida econòmica, política i social. Tanmateix, cal eradicar l’homofòbia i la transfòbia i treballar per la llibertat sexual. No podem permetre més assassinats masclistes provocats per un sistema patriarcal.
 • En una comarca com la nostra tampoc ens podem oblidar del territori i com s’ha posat al servei de l’economia especulativa amb casos com Can Girona, Artigassa, el PDU circuit de Granollers, Montmeló i Parets, etc.
 • Reconeixement de tots els drets laborals, polítics, socials, etc., dels obrers immigrants. Supressió de tota forma d’opressió i de discriminació racial, sexual i cultural. Exigir l’obertura de tota frontera, cap migrant és il·legal ja sigui per qüestions econòmiques o per guerra.
 • Dret a la joventut a rebre una formació integral i gratuïta, a un treball sa i ben retribuït.
 • Alliberament de les preses polítiques. Llibertat d’expressió, organització i manifestació per al poble. El dret a vaga ha de ser un dret irrenunciable de les treballadores.
 • Sortida immediata de l’OTAN I de la UE, així com d’organismes creats per l’agressió imperialista.
 • Reconeixement del dret a l’autodeterminació dels pobles oprimits per l’Estat espanyol.

Aquesta ofensiva respon a una estratègia ideològica molt determinada que busca establir una societat per rics i una altra per pobres. La lluita en defensa del sector públic és, doncs, part de la lluita global contra l’explotació capitalista.

Volem viure i conviure en una societat basada en la solidaritat entre pobles, on es recuperi l’orgull de classe treballadora, de manera que  els nostres recursos econòmics reverteixin en el benestar de tothom i la corrupció sigui eradicada.

 

Avancem: per la defensa dels drets socials,

ORGANITZEM-NOS I CREEM PODER POPULAR!

Advertisements

4 Responses to Manifest

 1. Pingback: 31 de maig, Marxa pels Drets Socials al Vallès Oriental | lfi

 2. Pingback: 02/10 – II Marxa pels drets socials del Vallès Oriental – Ateneu Popular de Vilamajor

 3. Pingback: II Marxa dels drets socials. Adhesió i comentari | Can Tonal de Vallbona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s